Met het gezin de bergen in

Als groot bergliefhebber, geef je je passie voor bergsport graag door aan je kinderen. Daarom heeft de NKBV diverse workshops, tochten en cursussen ontwikkeld die juist voor mensen met kinderen geschikt zijn.

Hoe kun je dat beter doen dan met je hele gezin op vakantie naar de bergen te gaan? Start de kennismaking bijvoorbeeld met een deelname aan een van de vele basiskampen (voorheen bergsportkampen), waarbij gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie gaan. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Ook kan je samen met je gezin op huttentocht, gaan canyoningen en klettersteigen. Of wil je juist met het hele gezin leren hoe je zelfstandig eenvoudige alpiene tochten kunt gaan maken? De alpiene gezinscursus C1 is bedoeld voor gezinnen met kinderen van 10-14 jaar en de eerste stap in je alpiene klimcarrière. Je oefent bijvoorbeeld in ongebaand terrein, klimt in rotsachtig terrein en leert hoe je een sneeuwveld passeert en wat je moet doen als je op een gletsjer bent. 's Avonds in de hut krijg je theorieles over tochtplanning, oriëntatie en alpiene gevaren.

Onze workshops, reizen en cursussen
Bekijk hier ons gezinsaanbod.