NKBV-lidmaatschap

Wie op vakantie gaat met Bergsportreizen geniet van de overweldigende schoonheid van de bergen. Deze berggebieden zijn echter even mooi als kwetsbaar. De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) ziet het als haar taak en bestaansrecht om bergsporters onder andere voor te lichten over duurzaamheid in de bergen en draagt bij aan het onderhoud van hutten, bewegwijzering en paden. Zo kunnen huidige en toekomstige generaties (blijven) genieten van de bergen.

De reizen in het programma staat alleen open voor leden van de NKBV. Als je je aanmeldt voor een reis, maar nog geen lid bent, word je automatisch lid gemaakt onder de geldende voorwaarden.

Als NKBV-lid ondersteun je dit onderhoud in de Alpen en Pyreneeën doordat de NKBV jaarlijks € 400.000,- bijdraagt aan het Gegenrecht fonds. Mede om die reden organiseren we onze bergvakanties alleen voor leden. Zo houden we de impact van de reizen op de natuur zo minimaal mogelijk.

Als dank voor je lidmaatschap kun je als NKBV-lid gebruik maken van een aantal exclusieve voordelen van het lidmaatschap. Zo krijg je tot 50% korting op overnachtingen in hutten en kun je een zeer voordelige en uitgebreide bergsportverzekering afsluiten. Lees meer over het lidmaatschap en de voordelen.

Reisverzekering

Een reis van Bergsportreizen gaat doorgaans niet over de gebaande paden. We verruilen de 'wanderweg' vaak voor een 'bergwanderweg'. Omdat de dekking van de meeste reisverzekeringen stopt waar bij Bergsportreizen het avontuur begint, ben je als deelnemer verplicht om een verzekering te hebben die bergsportrisico's dekt. Als NKBV-lid kun je gebruik maken van de speciaal voor onze leden ontwikkelde reisverzekering met bergsportdekking voor klim- en bergsportactiviteiten [in & outdoor], ski- en andersoortige vakantieactiviteiten over de gehele wereld. De verzekering dekt o.a. de opsporings- en reddingskosten. Lees meer over de NKBV-reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je niet mee omdat er een onverwacht voorval heeft plaatsgevonden, dan is het prettig als je de annuleringskosten terugkrijgt. De NKBV heeft een voordelige doorlopende annuleringsverzekering waar je als lid gebruik van kunt maken. Lees meer over de NKBV-annuleringsverzekering.