Voor het eerst buiten de piste

Off-piste is alles buiten de geprepareerde pistes. Wie de gecontroleerde en beveiligde pistes verlaat, kan rekenen op geweldige poederhellingen. Maar houd je ook rekening met risico’s van off-piste wintersport? De poedersneeuw lonkt, maar jij bent nog nooit off-piste geweest. Wat nu? Lees verder als je op je ski's buiten de piste wilt.

Ga je liever mee sneeuwschoenwandelen? Bekijk dan onze sneeuwschoenreizen.

Stap voor stap off-piste

Met Bergsportreizen kun je als off-piste nieuweling heel laagdrempelig kennismaken met off-piste. Je moet de rode piste parallel af kunnen komen om mee te doen, maar dan ligt de poederwereld voor je open! Je off-piste techniek is waar je aan wilt werken. Als beginner volg je daarom als eerst een cursus off-piste techniek:

- In een kleine groep verbeter je je skitechniek;
- Je afdaling wordt een aantal keer op video vastgelegd;
- Je krijgt tips over je techniek van de gids of skileraar;
- Leer technischer off-piste afdalen;
- De afdaling kost minder kracht;
- Je techniek is minder belastend voor de sneeuw; je veroorzaakt zo minder snel een lawine.
Bekijk de
Off-piste Techniek beginnerscursus.

Introductie toerskiën of freeriden

Wil je meteen het off-piste avontuur opzoeken en gelijk gaan toerskiën of freeriden? Maak dan kennis met één van de twee takken van sport en ga mee op introductiecursus. Net als bij de cursus off-piste techniek werk je eerst aan je skills buiten de piste. In de introductiecursus Toerskiën leer je naast die techniek, gebruik te maken van toerskivellen en lawinepiepers. Loop op ski’s met speciale bindingen en toerskivellen omhoog, om vervolgens een mooie off-piste afdaling te maken.

Bekijk de Introductiecursus Toerskiën

Wil je eerst weten wat toerskiën inhoudt? Volg een laagdrempelige workshop in Nederland op de indoor skipiste van SnowWorld Zoetermeer.

Wie liever zoveel mogelijk off-piste afdalingen maakt en zo min mogelijk omhoog loopt, gaat mee met de introductiecursus freeriden. Geen toerskivellen, geen wandeling omhoog. Wel liften en de mooiste poederhellingen. Natuurlijk leer je ook over lawinepiepers en het inschatten van off-piste risico’s.

Bekijk de Bekijk de Introductiecursus Freeriden

Minimaliseren van risico

Poederalert! De knisperende sneeuw lonkt, het is lastig om jezelf in te houden. Helaas worden de meeste lawineongelukken veroorzaakt door het slachtoffer zelf. Belangrijk dus om – voordat je gaat freeriden of toerskiën – op de hoogte te zijn van de winterse gevaren en een aantal basale vaardigheden te beheersen. Het risico dat je loopt, kun je met voldoende kennis namelijk behoorlijk reduceren. Volg een van onze workshops in Nederland:

Lawinekunde
• leer het risico op een lawine-ongeval verkleinen
• combinatie van online leren en twee theorieavonden

Lawinepiepers
• oefen diverse zoekscenario’s en graaftechnieken
• 1 dag les, in Nederland