De alpiene basiscursus (C1), startpunt van je bergcarrière

Heb je nog weinig ervaring in de bergen, maar droom je ervan om eens op pad te gaan in sneeuw in ijs? Kom uit je comfortzone en leer met Bergsportreizen.nl klimmen in rotsachtig terrein, loop met stijgijzers over de gletsjers en doorkruis steile sneeuwvelden. Tijdens een alpiene basiscursus oefen je onder begeleiding van een UIAGM-berggids en/of NKBV-instructeur alpiene technieken in alle soorten terrein. Dit kun je verwachten tijdens een alpiene basiscursus:

* Praktijkoefeningen overdag, theorie ’s avonds in de hut
* Leer abseilen, remmen in sneeuwhellingen en lopen met stijgijzers
* Leer de gletsjerspleetredding
* Leer alpiene touw- en klimtechnieken
* Leer over alpiene gevaren
* Beklim bergen van 3000+
* Overnacht in een berghut

Ben je benieuwd hoe zo’n vakantie eruit ziet? Hoogtelijn eindredacteur Femke Welvaart ging mee op basiscursus.

“M’n vingers knijpen in de rots. Het zweet staat in m’n handen, ik houd mijn ogen strak gericht op mijn witte knokkels. Ik kijk langs de rots naar beneden en dan schichtig naar de gids. Wat nu?”

Lees het hele verhaal online.

Ook in het magazine 360 van Bever verscheen een reisverslag van een alpiene basiscursus door Claire Peels.

“Hoe maak je een tochtenplanning? Welke reddingstechnieken zijn er? En hoe steek je veilig een gletsjer over? De antwoorden kregen we in de bergen van het Oostenrijkse Tirol, net als soms wat angstzweet én euforie op meerdere toppen.”

Lees het artikel.

Heb je er al zin in? Je kunt de alpiene basiscursus volgen in de maanden juni tot en met september, op verschillende locaties in de Alpen.

Bekijk alle cursussen.