Mountainbiken

Wie gaat mountainbiken in de bergen, fietst door ruig terrein over flink slingerende, stijgende en dalende mountainbikeroutes. De mountainbikesport wordt steeds populairder. Veel gebieden hebben speciale afdalingen ingericht voor de mountainbiker en liften gebouwd met mtb-transport.

Mountainbike-activiteiten op elk niveau
Zowel beginners als gevorderde mountainbikers kunnen bij Bergsportreizen.nl terecht voor een vakantie op hun eigen niveau. We organiseren mountainbikeworkshops in de Ardennen, maar ook uitdagende mtb-cursussen en -tochten in de Alpen en Pyreneeën.

Voorbereid op mountainbikevakantie
Hoewel steeds meer mensen mountainbiken, loopt het niet altijd even soepel tussen de gebruikers van bergpaden. Ondanks de recente versoepelingen is het in grote delen van bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk nog steeds niet toegestaan om te fietsen op bospaden - waar wandelaars of zwaar bosbouwverkeer wel vrij toegang hebben. Voor mountainbikers die voorbereid de bergen in willen en om conflicten met andere bergpadgebruikers te voorkomen hebben we een aantal tips opgesteld. Lees onze 10 tips voor mountainbiken en ga veiliger en (natuur)bewuster met je fiets de bergen in.

Met de NKBV op pad
De mountainbike-activiteiten van Bergsportreizen.nl worden begeleid door gecertificeerde instructeurs. Al 115 jaar organiseren wij reizen en cursussen zonder winstoogmerk naar bekende en minder bekende bergbestemmingen. Met 60.000 leden en uitstekende recensies is Bergsportreizen.nl van de NKBV de autoriteit op het gebied van klim- en bergsport.

REISAANBOD