Basiskamp

De basiskampen zijn veruit de grootste activiteit van de NKBV. En niet voor niets! Bij een basiskamp gaan gelijkgestemde bergsporters met elkaar op vakantie. De formule is simpel, het effect is groot: gemeenschappelijke interesses leiden tot nieuwe en onverwachte ervaringen, voor oud en jong. Moeite om je kinderen aan het wandelen te krijgen? Wacht maar totdat ze met leeftijdsgenootjes op pad zijn en weten dat ze bij de hut of bij terugkomst op de camping samen kunnen spelen. Je hebt er geen omkijken meer naar.


Een basiskamp duurt meestal twee weken, soms één, en heeft een maximum van 40 personen. Er zijn ook Basiskampen voor 50-plussers, met een maximum van 25 deelnemers. Je staat bij elkaar op een camping in een mooi berggebied, zorgt zelf voor vervoer en eten, en je betaalt je eigen overnachtingen. Twee deelnemers coördineren het kamp; zij stemmen de gezamenlijke activiteiten met de groep af, maar zijn geen reisleider. Om inspiratie op te doen, kun je putten uit de basiskamp-koffer met stafkaarten, wandel- en klimgidsjes en tochtverslagen van oud-deelnemers.


Op 15 juni 2019 is er een kennismakingsdag voor iedereen die een Basiskamp heeft geboekt. Tijdens deze gezellige dag in Nieuwegein leer je je reisgenoten kennen en kun je deelnemen aan verschillende workshops die je voorbereiden op je komende bergsportavontuur.

Bekijk hier het filmpje wat we hebben gemaakt van een basiskamp.

REISAANBOD